• 1

Marqués de Riscal Rueda

Marqués de Riscal Rueda

VARIETEIT

100% Verdejo

PRODUCTIE

Bodegas de los Herederos del Marqués de Riscal S.L. is eigenaar van 225 hectare wijngaarden, waar zijn, onder andere, de Verdejo variëteit geplant. Een veelzijdige druif die veel karakter en persoonlijkheid heeft, die goed geschikt is voor de extreme omstandigheden van de regio, en waarmee we jonge frisse wijn of witte wijn in vaten gefermenteerd.
De verdejo druiven zijn gekrast en gekoeld en dan geweekt om de maximale aroma’s uit de huid van de vrucht en de gladheid van de wijn te verhogen.
De moer eenmaal verfijnd en verduidelijkt, vergist langzaam bij een gecontroleerde temperatuur tussen 13ºC en 15ºC gedurende 20 dagen, teneinde de fruitige te behouden, kenmerkend voor deze variëteit.
Na een rijping tijd wordt de wijn gebotteld tussen januari en maart van het jaar na de oogst.

DEGUSTATIE

Een lichte wijn, hooi gele kleur, en zoals verwacht van een Verdejo wijn, het heeft een grote aromatische intensiteit, met tropische vruchten, een hint van venkel en vers gras. In het mond, zowel stroperig, glad en verfrissend, met een enigszins bittere einde, dat typisch is voor deze variëteit, waardoor het lang en aangenaam om te drinken is. Kortom, het is een frisse en evenwichtige wijn.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Vis, zeevruchten, ham, pasta, kip en koude gerechten.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 12,6% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 8/10º

Marqués de Riscal Sauvignon

Marqués de Riscal Sauvignon

VARIETEIT

100% Sauvignon

PRODUCTIE

Deze franse variëteit Sauvignon Blanc, waarmee Marqués de Riscal deze variëteit van witte wijn maakt, is afkomstig uit de regio “La Loire”. Het werd door Marqués de Riscal in 1974 geïntroduceerd in Rueda, en vandaag heeft de wijnmakerij 70 hectare van zijn eigen wijn.
Vandaag is het een van de variëteiten de Commissie van benaming van Rueda erkent, dankzij zijn aanpassingvermogen aan zijn omgeving en zijn capaciteit van en wijn van grote aromatische intensiteit te produceren, van goed zuur evenwicht en een vleugje minerale nuances.
De Sauvignon Marqués de Riscal wordt vervaardigd met behulp van hetzelfde proces als die van de Rueda Verdejo. Na een rijping periode wordt het moer eerst verfijnd. De trage gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 13ºC et 15ºC, om de eerste aroma’s te beschermen en te behouden, die een bepaalde eigenschap van deze variëteit zijn. Na de rijping gedaan is, wordt de wijn achtergelaten op de moer, om het volume mondgevoel te verhogen en de capaciteit van te ouden ook te verhogen.

DEGUSTATIE

Lichtgele kleur met groen reflecties. Een zeer complexe neus met vers gras noten op een minerale basis die het haar persoonlijkheid geeft, met een overvloed aan fruit zoals citrus, ananas of meloen. Het laat een frisse en aromatische smaak met een persistente en proper einde.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Zeevruchten en pasta. Ideaal als aperitief.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 12,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 8/10º

Marqués de Riscal 1860

Marques de Riscal 1860

VARIETEIT

Tinta de Toro 85%
Merlot y Syrah 15%

PRODUCTIE

Marqués de Riscal, pionier in de ontwikkeling van de Rioja en Rueda hoge kwaliteiten wijnen, heeft een nieuwe avontuur gestart met de productie van hoge expressie van rode wijn buiten de Rioja benaming. Deze wijn is gemakt als onderdeel van de door de wijnmaken reglementen verleende vrijheid, met behulp van zorgvuldig geselecteerde Tempranillo druiven, uit de beste percelen van wijnstokken, opgegroeid in een grind bodem, op de alluviale gronden van de Duero regio. Deze druif produceert zeer aromatische wijnen van mooie kleuren structuur en lichaam, frisheid en intensiteit.
 
De Syrah en Merlot variëteiten die erin aanwezig zijn voor niet minder dan 15%, brengen meer structuur en complexiteit. Tijdens de oogsten waarvan de datum door de technische dienst van Riscal worden gekozen, alleen maar de rijpe Tempranillo druiven, die zon heeft gekregen, zijn aanvaard en in kratten van maximaal 18 kilo geplaatst, om te voorkomen dat de druiven zich splijten. Gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 24ºC en 26ºC, met een korte maceratie en fermentatie van maar een week. De malolactische gisting vindt plats in een tank, het is daarna voor 6 maanden in nieuwe Amerikaanse eiken vaten Bordeaux stijl gelaten om de ouden.

DEGUSTATIE

Met een zwarte kersen kleur met een purper grens en ook paars. Zeer aromatisch, met rood fruit compote smaken, een hint van verbrand chocolade,zwarte peper en rokerige eik. In de mond, de aanval is fris, fruitig met eiken tannine, die aanwezig zijn zonder de vrucht te overweldigend. Het heeft gematigde zuurgraad met een aangename en blijvende uiteinde waarin de eik duidelijke genoteerd wordt.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Ham, licht gerijpte kaas, lichte saus gerechten, peulvruchten, stoofschotels, gevogelte, rood vlees, gebraad en grills.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13,35% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 16/18º

Barón de Chirel

Baron de Chirel

VARIETEIT

Tempranillo 80% - Andere 20%

PRODUCTIE

De Barón de Chirel wijn verscheen voor het eerst in 1986, en was het resultaat van een experimentele productie, door het gebruik van een selectie van druiven van zeer oude wijngaarden, van 80 tot 110 jaar oud, met een laag maar kwalitatief hoog rendement.
Het resultaat leverde wat we de voorloper kunnen noemen van de Roija : het “new era”.
Deze wijn wordt geproduceerd op kleine schaal, en enkel en alleen tijdens de beste wijnjaren. Het karakter, de grond en de variëteit vormen een harmonische geheel.

De gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur van 26°C en de duur van de maceratie is niet meer dan 12 dagen. De malolactische gisting vindt plaats in een kleine tank met een inhoud van 2000 liter, de wijn wordt vervolgens gedurende 20 maanden gerijpt op Bordeaux stijl Franse eikenhout.
De wijn blijft nadien minstens één jaar in de fles om te ronden alvorens hij wordt aangeboden.

DEGUSTATIE

Een donkere kersenkleur, met enkele evolutieverschuivingen. Hoge aromatische intensiteit waarin de kruidige aroma van geroosterde Frans eiken overheerst, met donkere bessen wasdom.

In de mond is deze wijn fris en glad met zachte en gepolijste tanninen waarin het hout niet te opdringerig is. Complex en elegant, fijn aanhouden en evenwichtig mond.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Ham, gerijpte kaas, rood vlees, gevogelte, wild, waaronder patrijzen, hert, wild zwijn, ook indien vergezeld van pikante saus.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 16/18º
TIJD IN VAT 20 maanden
BELONINGEN
Guía Repsol 2011 - Spain: Barón de Chirel 2005
Barón de Chirel 2010 award ontvangen zoals de GRAN CINVE 2014
Asociación Española de Periodistas y escritores del Vino (AEPEV): Barón de Chirel 2005 – Beste Rode Wijn van meer dan 3 jaar.

Vanden Bussche & Zoon

Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : 02 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : 0475 73 90 46
02 428 32 20 Bel onze kantoren
0475 73 90 46 Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Vinos Granada on Facebook

Connexion