• 1

Marqués de Riscal Reserva

Marques de Riscal Reserva

VARIETEIT

Tempranillo 90%
Graciano 7%
Mazuelo 3%

PRODUCTIE

De Marqués de Riscal Reserva wijnen worden gemaakt van druiven van de Tempranillo wijngaarden, geplant voor de jaren ‘70, in de beste klei- en kalksteenbodems van de Rioja Alavesa. Deze variëteit is resistent tegen eik en rijpt goed in de fles dankzij een goede balans tussen zuren en fijne tanninen.
De variëteiten Graciano en Mazuelo, waarvan de aanwezigheid in het mengsel niet meer dan 10 % is, bieden helderheid en levendige kleuren.
De fermentatie vindt plaats bij een temperatuur van 26 ° C en de maturatie duurt nooit meer dan 12 dagen.
De Riscal Reserva heeft ongeveer twee jaren in Amerikaanse eiken vaten gerijpt, om een wijn te produceren die bij de klassieke stijl van Rioja past : fris, fijn, elegant, en zeer geschikt voor opslag in een kelder voor meerdere jaren.
Vooraleer deze wijn wordt aangeboden, blijft hij minimum één jaar in de fles om te ronden, voldoende tijd om te tonen hoewel de tempranillo complexiteit kan bereiken.

DEGUSTATIE

Kersenrode kleur met goede jurk. Kruidig, balsamico aroma van grote complexiteit, met tonen van donkere bessen en muren, en licht geroosterde nuances. Vol lekker in de mond met een goede structuur, afgeronde en elegante tanninen met een slepende en frisse finale en een lichte herinnering van fijne eik.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Ham, zachte kazen, niet te pittige stoofschotels, bonen en peulvruchten, gevogelte, rood vlees, grills en gebraad.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,2 % ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 16/18º
Tijd in Vat 25 maanden

Marqués de Riscal Gran Reserva

Marques de Riscal Gran Reserva

VARIETEIT

Tempranillo
Graciano
Mazuelo

PRODUCTIE

Om hun Gran Reserva wijn te maken, gebruikt Riscal wijnen van wijnhuizen die meer dan 30 jaar oud zijn, uit hun eigen wijngaarden of gekocht van bijbehorende lokale kwekers.
Zodra de wijn die Gran Reserva moet worden geselecteerd is, vindt het snijden van de nieuwe wijn plaats, dan is het van twee en een half tot drie jaar te ouden gezet in Amerikaanse eiken vaten. Een extra periode van drie jaar te rijpen in fles vindt plaats voor het aangeboden is.

DEGUSTATIE

Een donker kersen kleur, bijna ondoorzichtig. Zeer elegant, complex, met diverse kruiden en zwarte bessen aroma’s. Het is glad en rond in de mond, met stevige maar zijdezachte tannines en zeer zacht, die het hele mond omhullen. De afdronk is lang en persistent, fris en evenwichtig met een vleugje fijne en elegante tannine.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Ham, gerijpte kaas, rood vlees, gegrild vlees en wild.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 16/18º
TIJD IN VAT 32 maanden

Marqués de Riscal Rosado

Marques de Riscal Rosado

VARIETEIT

Tempranillo 60%
Grenache 40%

PRODUCTIE

Marqués de Riscal is met het maken van rosé wijnen in 1960 begonnen, op het moment van de honderdste verjaardag van de kelder, met behulp van Tempranillo druiven van minder dan 15 jaar. Deze rosé wordt op traditionele methode van ontluchten van de must gemaakt, met een concept van het classicisme en verfijning, om een delicatesse te bereiken, frisheid en zoetheid zeldzaam in dit soort wijn. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur tussen 14ºC et 16ºC, om het fruit te verwerven.

DEGUSTATIE

Heldere kleur, van intense en levendige frambozen. De neus onthult intense aroma’s van aardbeien en frambozen met een hint van bloemen. In de mond is het fris, glycerolzuur en evenwichtig, met een einde vol bruisende en aangename sensaties.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Visgerechten, schaaldieren, pasta en rijst.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13,7% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 8/10º

Abadia del Roble Rode

Ayuso Abadia del Roble Rood

Bereid uit een oogst van keuze, van kersenrode kleur, de neus is elegant, met intense fruitige aroma’s. In de mond is het goed gestructureerd, vol van smaak en vlezige met een goed afloop. Het gaat goed met vlees, gebraad en jonge kazen.

Het moet worden bediend bij een temperatuur van ongeveer 18ºC.

 

Vanden Bussche & Zoon

Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : 02 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : 0475 73 90 46
02 428 32 20 Bel onze kantoren
0475 73 90 46 Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Vinos Granada on Facebook

Connexion