• 1

Clos Alzina

Clos Alzina Costers del Priorat

VARIETEITEN

100% Samsó (Carignan of Mazuelo)

PRODUCTIE

De gisting vindt plaats in vaten van 500 liter, waarin de malolactische gisting dan spontaan gebeurt. De wijn maturatie gebeurdt in dezelfde vaten gedurenden 12 maanden.

DEGUSTATIE

Clos Alzina is een spiegeling van zijn oorspronkelijke omgeving, de magische landschap van de zuidelijke heuvels en ravijnen rond het voormalige landgoed van Mas Alsera in Torroja del Priorat. Te vinden zijn dus complexe, diepe en evenwichtige aroma’s, een mix van mediterrane intense plantaardige ecosysteem met een duidelijke fruitige oude wijnen. De smaak is krachtig, rijk en ook verfijnde, met een goed geïntegreerde zuurgraad, rijk aan minerale versheid.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Clos Alzina jast en bouwt complexe en krachtige aroma's van spel recepten: wilde zwijnen, herten, hazen. Het past heel goed bij recepten met truffels en saus gerechten met een sterke smaak van pure chocolade. Dit is een wijn voor rustige momenten om te denken tijdens een lang gesprek na het eten. Aanbevolen wordt decanteren en dienen bij een temperatuur van 16 graden.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 14/16º
TIJD IN VAT 12 maanden

Pissarres Priorat

Pissares Priorat

VARIETEITEN

60% Garnacha Tinta en 40% Samsó (Carignan of Mazuelo)

PRODUCTIE

De wijn wordt gemaakt in roestvrij stalen tanks van 3.000 tot 5.000 liter en een kleine deel in beton vaten. De variëteiten worden apart gevinifieerd om de maximale duur van elke druif te verkrijgen. Het rust vervolgens gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten van 225 tot 500 liter waarvan een deel nieuw is en de andere twee jaar oud is. De malolactische gisting gebeurt spontaan in de vaten.

DEGUSTATIE

Een wereld van kleuren en sensaties die te vinden zijn tijdens het lopen op alle wegen in Priorat zijn in deze wijn geconcentreerd. Pissarres is echt de spiegel van onze regio. Een donker rood, diep, met de energie en wijsheid van de geselecteerde ‘Costers’. De smaak is complex met rijpe fruiten, herinneringen aan middellandse zee hout en een lichte en frisse nota’s, zeer karakteristieke van de minerale leisteen bodem van llicorella.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Gegrild vlees, lam, iberisch varkensvlees, rundvlees, zijn in perfecte harmonie met deze wijn. Maar er zijn andere keuze minst verdacht zoals de iets vette gerechten of crème, zoals champignons, cannellonis, stoofschotels met tonijn of een klassieke risotto.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 14/16º
TIJD IN VAT 12 maanden

Maximo Tempranillo

Bodegas Maximo Tempranillo

VARIETEIT

Tempranillo 100%

PRODUCTIE

In roestvrij stalen vaten met ‘macération pelliculaire’(inweking van de schil in het sap) gedurende 12 dagen.

DEGUSTATIE

Deze rode wijn is van rijpe kersen rode kleur met aroma’s van rode kersen en rond, met hints van tabak en vanille. In de mond is het helder, fluweelzachte met gladde tanninen.
De aanhoudende smaak is die van rood fruit met hint van zoethout en munt.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Omdat het zo glad is, is het perfect met tapas, maar ook met alle rood vlees en gebraden lamvlees.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 16/18º
barricaTIJD IN VAT, 6 maanden (6 maanden in Amerikaanse eiken vat (60%) en in Franse eiken vat (40%) )
Tijd in fles, 6 maanden

Maximo Rosado Bobal

Maximo Rosado

VARIETEIT

Bobal 100%

PRODUCTIE

Koude maceratie voor 24 uur. Must traditionele vent (‘Sangrado’). Gisting in roestvrij stalen vaten op 18ºC gedurende 21 dagen bij gecontroleerde temperatuur.

DEGUSTATIE

KLEUR : Wild roze kersen, helder en intense, zeer aantrekkelijk.
ARÔMA : aardbei en rijpe perzik met tonen banaan.
GLOBALE OMERKING : In de mond is het warm en delicaat, droog, fluweelachtige met goede structuur en een aanhoudende smaak van intense rijpe fruiten.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Ideaal met een mediterraan gerecht, het past heel goed met alle soorten pasta en rijst gerechten, wit vlees en worst.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 12,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 9/11º

Vanden Bussche & Zoon

Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : 02 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : 0475 73 90 46
02 428 32 20 Bel onze kantoren
0475 73 90 46 Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Vinos Granada on Facebook

Connexion