• 1

Anayón Cariñena

Anayon Cariñena
Anayón Cariñena

VARIETEIT

Cariñena 100%

PRODUCTIE

In onze selectie hebben we verrassend variëteiten van cariñena, door hun onvergelijkbaar omstandigheden, zeer evenwichtige planten, van lage productieniveau, maar zeer geconcentreerd. De wijngaarden werden nauwlettend gevold en oogst vond plaats toen de smaak van de druiven perfect was.  
De fermentatie vindt plaats met een dagelijkse belasting en na de maceratie van de pulp voor meer dan 25 dagen, wordt het dan overgebracht naar nieuwe vaten Frans en Amerikaans), waar er meer dan 10 maanden blijft.

DEGUSTATIE

Het resultaat is een wijn van grote concentratie  en van grote persoonlijkheid. Het onderscheidt zich door zijn intense robijn roze kleur met paarse tinten, meest bij jonge wijnen gevonden. Het heeft een goede aromatische intensiteit, het mengen van minerale tonen van leisteen en grafiet, met rijp fruit en de bloemige noten van dit variëteit, en kruiden en geroosterd hout. Het is intens in de mond met zachte tannines en typische zuurgraad voor de variëteit, wardoor het erg fris maar hardnekkig maakt.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 15/17º
BELONINGEN

Decanter Wereld Wijn Awards. Reino Unido: 2005
97 Punten Guia Gourmet, Mejor Vino de Aragón y Cuadro de Honor.
Gouden Medaille van Mundus Vini, Zilveren Medaille op IWC et 91 punten Peñín.

 

Anayón Chardonnay

Anayon Chardonnay
Anayón Cariñena

VARIETEIT

Chardonnay 100%

PRODUCTIE

De eerste gisting, zoals de malolactische gisting, vinden plaats in nieuwe Amerikaanse eikenvaten, met behulp van de procedure van “battonage” (moer roeren) drie keer per week tijdens zijn tijd in vat.

Deze Chardonnay rijpt gedurende 6 maanden in eiken, wat verbetert en verlengt de levensduur in de fles.

DEGUSTATIE

Het doel van dit proces is om de Chardonnay variëteit te verbeteren, om een ongebruikelijk wijn te krijgen en dat u zal verrassen met zijn intensiteit. Het is de doel waarvoor het geproduceerd is met behulp van wijn productie concept meer nauw verbonden met rode wijn dan witte wijn.

Het resultaat is een wijn van een intense gele kleur, met zeer expressieve neus, met aroma’s van vers tropisch fruit (ananas, banaan, passievrucht...), gemengd met zachtere en meer volwassen aroma’s en rokerig met een vleugje vanille.  Haar fruitige noten verschijnen in de mond, maar zijn meer citrus, zoals grapefruit. Zeer volle, het heeft goed volume, met een lange evenwicht in het voorbij gaan.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 9/11º
BELONINGEN

89 Punten Guía Peñin - 2011
90 Punten Guía Peñin - 2010
89 Punten Robert Parker The Wine Advocate

 

 

Corona d'Aragón Garnacha

Corona d'Aragón Garnacha
Corona d'Aragón

VARIETEIT

Garnacha 100%

PRODUCTIE

De druiven worden gekoeld tot een temperatuur van 8 à 10 ºC. Gedurende 4 tot 5 dagen, en om een maximaal nut te halen neemt de maceratie plaats. Vervolgens wordt gefermenteerd bij 26ºC. met afschakeling en constante pompen, om een zeer geconcentreerde wijn te krijgen.

DEGUSTATIE

Het resultaat van dit proces, een wijn met een intense rode kleur met paarse randen, een intens boeket, schoon, met noten van frambozen, kersen, bosbessen, en een visserij-basis met pittige balsamico. In de mond is het intens, het vult de mond langzaam in met smaken van rijp fruit, met een lange, fruitige afdronk.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 13/15º

Corona d'Aragón Wit

Corona d'Aragón Chardonnay - Macabeo
Corona d'Aragón

VARIETEITEN

Chardonnay - Macabeo

PRODUCTIE

Tijdens het proces, stijgt de temperatuur niet boven 14ºC. om alle aroma’s van dit variëteit te houden. De fermentatie voltooid, de wijn blijft een tijd met de beste moer, zodat het meer expressieve in de mond wordt.

DEGUSTATIE

De combinatie van deze twee soorten druiven betekent dat de frisheid en zuurgraad van de Macabeo is aangevuld door de intensiteit en de meer volwassen en tropische aroma’s van de Chardonnay. Het resultaat is een wijn met een wijn met een boeket met tonen van limoen, grapefruit, banaan en ananas met een zeer fruitige smaak, maar ook een aangename en aanhoudende zuurgraad.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 6/8º

Vanden Bussche & Zoon

Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : 02 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : 0475 73 90 46
02 428 32 20 Bel onze kantoren
0475 73 90 46 Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Vinos Granada on Facebook

Connexion