• 1

Maximo Viura Wit

Maximo White Viura

VARIETEIT

Viura 100%

PRODUCTIE

De must wordt verkregen door hydropneumatische druk, de gisting neemt plats in roesvrij stalen vaten en bij een gecontroleerde temperatuur van 18ºC gedurende 21 dagen.

DEGUSTATIE

KLEUR : Heel bleek met groene vonken, kenmerken van de Viura druiven. Hun groene accenten duiden zijn frisheid aan.
ARÔMA : Een mix van lavendel en hooi die   groene appel herinneren, met delicate aroma’s van bloemen en citrusvruchten, intense.
GLOBALE KENMERKEN: Rond en zacht in de mond, droog, goed gestructureerde zuurgraad die een glad maar subtiel gekruid smaak laat.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Ideaal met zeevruchten, gegrild vis en als aperitief.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 11,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 9/11º

Marqués Valparaiso Roble

Marqués Valparaiso Roble

VARIETEIT

Tempranillo 100%

PRODUCTIE

Fermentatie in vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 28 en 30º C. Gedurende 16 tot 18 dagen.

DEGUSTATIE

Van intense kersenrode kleur met paarse accenten. Een expressieve boeket van rode bessen, van rozenblaadjes en zoethout.

In de mond is het rijk, intens, maar zijdeachtig en zeer persistent.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14% ALCOHOL
barricaTIJD IN VAT 3 maanden

Marqués Valparaiso Crianza

Marqués Valparaiso Crianza

VARIETEIT

100% Tempranillo van onze eeuwenoude wijngaarden in Quintana del Pidio.

PRODUCTIE

De wijn wordt gemaakt met behulp van de traditionele “bordelais”, de most wordt achtereenvolgens geweekt in contact met de huid van de fruiten en bij een gecontroleerde temperatuur bij 26º C.

DEGUSTATIE

In een donkere kersenrode kleur met hinten van rood robijnen. Het boeket is complex en toont rood fruit en rijke kruiden, het is elegant, zijdeachtig in de mond, hardnekkige en lang.
Een goede aanvulling op de gastronomie van ons land.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13,5% ALCOHOL
barrica12 maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten met 6 maandelijkse intrekkingen. Het blijft minimum 1 jaar in kelder voor het op de markt word gebracht.

Anayón Cariñena

Anayon Cariñena
Anayón Cariñena

VARIETEIT

Cariñena 100%

PRODUCTIE

In onze selectie hebben we verrassend variëteiten van cariñena, door hun onvergelijkbaar omstandigheden, zeer evenwichtige planten, van lage productieniveau, maar zeer geconcentreerd. De wijngaarden werden nauwlettend gevold en oogst vond plaats toen de smaak van de druiven perfect was.  
De fermentatie vindt plaats met een dagelijkse belasting en na de maceratie van de pulp voor meer dan 25 dagen, wordt het dan overgebracht naar nieuwe vaten Frans en Amerikaans), waar er meer dan 10 maanden blijft.

DEGUSTATIE

Het resultaat is een wijn van grote concentratie  en van grote persoonlijkheid. Het onderscheidt zich door zijn intense robijn roze kleur met paarse tinten, meest bij jonge wijnen gevonden. Het heeft een goede aromatische intensiteit, het mengen van minerale tonen van leisteen en grafiet, met rijp fruit en de bloemige noten van dit variëteit, en kruiden en geroosterd hout. Het is intens in de mond met zachte tannines en typische zuurgraad voor de variëteit, wardoor het erg fris maar hardnekkig maakt.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 15/17º
BELONINGEN

Decanter Wereld Wijn Awards. Reino Unido: 2005
97 Punten Guia Gourmet, Mejor Vino de Aragón y Cuadro de Honor.
Gouden Medaille van Mundus Vini, Zilveren Medaille op IWC et 91 punten Peñín.

 

Vanden Bussche & Zoon

Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : 02 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : 0475 73 90 46
02 428 32 20 Bel onze kantoren
0475 73 90 46 Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Vinos Granada on Facebook

Connexion