• 1

Anayón Chardonnay

Anayon Chardonnay
Anayón Cariñena

VARIETEIT

Chardonnay 100%

PRODUCTIE

De eerste gisting, zoals de malolactische gisting, vinden plaats in nieuwe Amerikaanse eikenvaten, met behulp van de procedure van “battonage” (moer roeren) drie keer per week tijdens zijn tijd in vat.

Deze Chardonnay rijpt gedurende 6 maanden in eiken, wat verbetert en verlengt de levensduur in de fles.

DEGUSTATIE

Het doel van dit proces is om de Chardonnay variëteit te verbeteren, om een ongebruikelijk wijn te krijgen en dat u zal verrassen met zijn intensiteit. Het is de doel waarvoor het geproduceerd is met behulp van wijn productie concept meer nauw verbonden met rode wijn dan witte wijn.

Het resultaat is een wijn van een intense gele kleur, met zeer expressieve neus, met aroma’s van vers tropisch fruit (ananas, banaan, passievrucht...), gemengd met zachtere en meer volwassen aroma’s en rokerig met een vleugje vanille.  Haar fruitige noten verschijnen in de mond, maar zijn meer citrus, zoals grapefruit. Zeer volle, het heeft goed volume, met een lange evenwicht in het voorbij gaan.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 9/11º
BELONINGEN

89 Punten Guía Peñin - 2011
90 Punten Guía Peñin - 2010
89 Punten Robert Parker The Wine Advocate

 

 

Corona d'Aragón Garnacha

Corona d'Aragón Garnacha
Corona d'Aragón

VARIETEIT

Garnacha 100%

PRODUCTIE

De druiven worden gekoeld tot een temperatuur van 8 à 10 ºC. Gedurende 4 tot 5 dagen, en om een maximaal nut te halen neemt de maceratie plaats. Vervolgens wordt gefermenteerd bij 26ºC. met afschakeling en constante pompen, om een zeer geconcentreerde wijn te krijgen.

DEGUSTATIE

Het resultaat van dit proces, een wijn met een intense rode kleur met paarse randen, een intens boeket, schoon, met noten van frambozen, kersen, bosbessen, en een visserij-basis met pittige balsamico. In de mond is het intens, het vult de mond langzaam in met smaken van rijp fruit, met een lange, fruitige afdronk.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 13/15º

Corona d'Aragón Wit

Corona d'Aragón Chardonnay - Macabeo
Corona d'Aragón

VARIETEITEN

Chardonnay - Macabeo

PRODUCTIE

Tijdens het proces, stijgt de temperatuur niet boven 14ºC. om alle aroma’s van dit variëteit te houden. De fermentatie voltooid, de wijn blijft een tijd met de beste moer, zodat het meer expressieve in de mond wordt.

DEGUSTATIE

De combinatie van deze twee soorten druiven betekent dat de frisheid en zuurgraad van de Macabeo is aangevuld door de intensiteit en de meer volwassen en tropische aroma’s van de Chardonnay. Het resultaat is een wijn met een wijn met een boeket met tonen van limoen, grapefruit, banaan en ananas met een zeer fruitige smaak, maar ook een aangename en aanhoudende zuurgraad.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 6/8º

Monasterio de las Viñas Reserva

Monasterio de las Viñas Reserva
Monasterion de las Viñas

VARIETEITEN

Garnacha 70% - Tempranillo 20% - Cariñena 10%
Garnacha, Tempranillo en Cariñena geoogd op het einde van de maand September in onze wijngaarden van 35 tot 45 jaar oud.

PRODUCTIE

100% van de druiven worden met de hand geoogst in de vroege  ochtend om fris in de kelder te komen. Het wordt dus koud geweekt voor de gisting van 96 uur bij 6ºC, ook wel bekend als de “koude eik”. De eerste fermentatie duurt 8 dagen in roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 28 ºC. De fermentatie voltooid, blijft de wijn in “post-fermentatie maceratie” voor 15 tot 20 dagen om het maximale vermogen van de druiven te extracten.

We laten de Tempranillo en de Cariñena gedurende 12 maanden rijpen in Franse eiken vaten terwijl de Garnacha gedurende 12 maanden in Amerikaanse eiken  rijpt (225 L. vaten). Eindelijk kiezen we een mengsel van de beste vat en houden dan de wijn in de fles gedurende 24 additionele maanden.

DEGUSTATIE

Een specerijen, peper, minerale viooltjes, zwarte kersen en pruimen aroma’s worden gevolgd door een luxe en zeer aangenaam rijp rood dat er voldoende structuur heeft om te ontwikkelen gedurende 1-2 jaar.  Uitzonderlijke waarde te drinken in de komende 6-7 jaar.

THE WINE ADVOCATE ROBERT PARKER 90 PUNTEN (2006 vintage)

 

Vanden Bussche & Zoon

Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : 02 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : 0475 73 90 46
02 428 32 20 Bel onze kantoren
0475 73 90 46 Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Vinos Granada on Facebook

Connexion