• 1

Monasterio de las Viñas Gran Reserva

Monasterio de las Viñas Gran Reserva
Monasterion de las Viñas

VARIETEITEN

Garnacha 60% - Tempranillo 30% - Cariñena 10%
Garnacha, Tempranillo en Cariñena midden - eind september geoogst in onze wijngaarden van 40 tot 50 jaar oud.

PRODUCTIE

100% van de druiven worden met de hand geoogst in de vroege ochtend om fris in de kelder te komen. Het wordt dus koud geweekt voor de gisting van 96 uur bij 6ºC, ook wel bekend als de “koude eik”.

De eerste fermentatie duurt 8 dagen in roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 28 ºC. De fermentatie voltooid, blijft de wijn in “post-fermentatie maceratie” voor 15 tot 20 dagen om het maximale vermogen van de druiven te extracten.

We laten de Tempranillo en de Cariñena gedurende 24 maanden rijpen in Franse eiken vaten terwijl de Garnacha gedurende 24 maanden in Amerikaanse eiken  rijpt (225 L. vaten). Eindelijk kiezen we een mengsel van de beste vat en houden dan de wijn in de fles gedurende 36 additionele maanden.

DEGUSTATIE

Een ondoorzichtige purper kleur die het glas bedekt, het heeft meer dichtheid en grip dan de Reserva zowel als lage van zacht en rijp fruit. Het is een goed uitgebalanceerde wijn.

THE WINE ADVOCATE ROBERT PARKER 91 PUNTEN (2005 vintage)

 

Cuatro Pasos Mencia

Martin Codax Cuatro Pasos Mencia

VARIETEIT

100% Mencía

PRODUCTIE

De ontdekking van vier beer voetafdrukken in een mooie wijngaard in de bovenste regio van de Bierzo inspireerde de naam van deze wijn.
Vier essentiële stappen zijn nodig om excellentie te bereiken : de selectie van het land, de zorg in de wijngaard, voldoende klimaat en de zorgvuldige vinificatie.
Vier plaatsen : Otero, Hornija, Corullón en Valtuille, met vier ander verhaal, dat het karakter va hun volk en hun wijngaarden definiëren.

Zo is dus Four Steps geboren, 100% Mencía druif ontwikkeld met druiven van wijngaarden van meer dan 80 jaar, van leisteen gebied gelegen op de top van de Bierzo regio.

Na zijn vinificatie, gebeurt zijn korte rijping in eiken vaten van de Four Steps : Amerikaanse, Allier, Limousine en Nevers…

DEGUSTATIE

Verschijning: Kersenrood met violette reflectie.
Neus: medium intensiteit. De gevarieerde aroma’s van rood fruit overheersen met een subtiel vleugje geroosterd hout.
In de mond: elegant en evenwichtig in de mond.
Finale: zeer fruitig druif.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Geroosterd vlees of sauzen, klein wild, carpaccio, barbecues, vleeswaren, paté en geitenkaas.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14% ALCOHOL

SERVEERTEMPERATUUR 18º

TIJD IN VAT 2 maanden in Franse en Amerikaanse eiken.

BELONINGEN

Gouden Bacchus 2013
Gouden Medaille International Wine Challenge
Zilveren Medaille Baco Joven 2013

Burgáns Albariño

Martin Codax Burgans

BURGANS is de naam van de heuvel waarop het wijnhuis Bodegas Martin Códax staat. Op die locatie, kunt u van een van de meeste geweldige uitzicht van de Salnés Vallei genieten, die wordt omgeven door een bergketen die deze regio scheidt van de rest van de provincie. Open voor de Ría de Arousa, de zee in het interieur van het land brengt haar schatten : oesters, mosselen en allerlei soorten zeevruchten.

VARIETEIT

Albariño 100%

PRODUCTIE

BURGANS is een modern en stijlvol Albariño dat werd vervaardigt volgens en strikte proces (verticaal design van de wijngaarden, roestvrij stalen vaten, koude temperatuur controlesysteem)

DEGUSTATIE

VERSCHIJNING

Lichtgeel groenachtige kleur met gouden accenten.

NEUS

Een unieke fruit aroma, waardoor het een duidelijk geapprecieerd verscheidenheid, met nadruk op rijpe achterdocht, abrikoos en perzik smaken.

IN DE MOND

Het is rijk, zacht en goed in balans. De afdronk is zeer rond en droog in de mond met vruchtensap smaken, schoon zuurgraad en lengte, eind gedomineerd door mineralen.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Zeevruchten, gevogelte, rijst en zachte kazen.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 12,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 10/12º

Segura Viudas Brut Reserva

Segura Viudas Reserva Brut

VARIETEITEN

Macabeo 50%.
Parellada 35%.
Xarel·lo 15%

PRODUCTIE

De drie belangrijkste kenmerken die de Segura Viudas Brut Reserva definiëren, zijn de fruitige frisheid en complexiteit. Het fruit en de versheid van de zorgvuldig verwerkt stengel.  Ze zijn met de hand geplukt en naar de wijnmakerij gebracht  in zelflozende plastic dozen van 25 Kg om schade te voorkomen, en om de oxidatie te vermijden, anders zou het frisheid verliezen.
Daarna is een specifieke techniek geoefend, die complex is en die de autotype van de gistcellen verplicht voor 3 maanden voor het bottelen, en een tweede autolyse gedurende 15 maanden in de fles.

WIJNMAKERS NOTA

Het belangrijkste kenmerk van de Brut Reserva Segura Viudas is zijn elegante en hardnekkig schuim. Aroma’s van wit fruit, citrus en tropisch fruit en licht bloemige noten. Het is exquise in de mond, complex en vol smaak, met een goede zuurgraad en noten van limoen en ananas. Het is lang en droog in de finale.

Een ideale Cava om een maaltijd te beginnen of om zeevruchten te begeleiden, (kokkels, alikruiken, ansjovis), pasta of noedels met zeevruchten met arbequina extra vergine olijfolie, of zelf met een warme salade met kwartel. Het is heel comfortabel met een zachte kaas zoals brie, dankzij zijn lichte suiker dosering van 9 gram.

 

BEVAT 11,5% ALCOHOL
Rijping in moer : Minimum 15 maanden
BELONINGEN

90 Punten Wine & Spirits Magazine, August 2009, USA.
Gouden Medaille Ottawa Wine & Food Show 2008, Ottawa, Canada.
Gouden Zarcillo Premios Zarcillo 2003, Valladolid, España.

 

Vanden Bussche & Zoon

Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : 02 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : 0475 73 90 46
02 428 32 20 Bel onze kantoren
0475 73 90 46 Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Vinos Granada on Facebook

Connexion