• 1
Marqués de Riscal Viña Collada

VARIETEIT

Tempranillo 93%
Graciano 5%
Mazuelo 2%

PRODUCTIE

De Viña Collada wijn is in onze kelders vervaardigd met druiven van onze meest traditionele wijngaarden. De druiven worden met de hand geoogst en gefermenteerd bij een gecontroleerde temperatuur. Deze wijn drukt de beste kenmerken van onze regio, vooral dankzij de fruitige karakter en zijn bijzonder fijne tannine.

DEGUSTATIE

Dop de schone schijn, intense zwarte kersen kleur, met paarse glans. De neus is jong en open en van gemiddelde intensiteit. De aroma’s zijn aardbei e kersen rood. In de mond, het is medium-bodied met een smaak van rijp fruit en licht geroosterd afwerking.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

De structuur en het lichaam zijn geschikt voor een breed scala gerechten, pasta met peulvruchten, gevogelte en gerooste vlees, evenals curry van kip of varkenvlees.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 16/18º
TIJD IN VAT 18 maanden
Marqués de Riscal Limousin

VARIETEIT

100% Verdejo

PRODUCTIE

Deze wijn is gemaakt met zorgvuldig geselecteerde Verdejo druiven van oude wijnstokken, die komvormige gesnoeid worden, de druiven zijn in de beste grind grond van hoge terrassen van de Duero vallei gehoogd, hand geplukt en in 15 kilo dozen geplaatst met stammen en geplette druiven zodat het oxydatie van de most minimaal is, en aroma’s, kleur en frisheid ervan behouden worden. Na een lichte verduidelijking van de most, vindt de gisting plaats in tanks van 60 liter van Franse eiken uit drie verschillende bronnen : Allier, Nevers en les Vosges. De wijn wordt vervolgens overgelaten op moer voor 6 manden te ouden. Tijdens het verouderingsproces wordt de binding tweemaal per week geroerd met de zogenaamde batonnage techniek.

DEGUSTATIE

Van lichte gouden kleur, complex en elegant. Glad in de mond met een goede basis moer, druiven en een hint geroosterd hout.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Vissaus, wit vlees met niet te opgewekt saus, gebraden lamsvlees gestoofde groeten en peulvruchten.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13,3%N ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 9/12º
Marqués de Riscal Rueda

VARIETEIT

100% Verdejo

PRODUCTIE

Bodegas de los Herederos del Marqués de Riscal S.L. is eigenaar van 225 hectare wijngaarden, waar zijn, onder andere, de Verdejo variëteit geplant. Een veelzijdige druif die veel karakter en persoonlijkheid heeft, die goed geschikt is voor de extreme omstandigheden van de regio, en waarmee we jonge frisse wijn of witte wijn in vaten gefermenteerd.
De verdejo druiven zijn gekrast en gekoeld en dan geweekt om de maximale aroma’s uit de huid van de vrucht en de gladheid van de wijn te verhogen.
De moer eenmaal verfijnd en verduidelijkt, vergist langzaam bij een gecontroleerde temperatuur tussen 13ºC en 15ºC gedurende 20 dagen, teneinde de fruitige te behouden, kenmerkend voor deze variëteit.
Na een rijping tijd wordt de wijn gebotteld tussen januari en maart van het jaar na de oogst.

DEGUSTATIE

Een lichte wijn, hooi gele kleur, en zoals verwacht van een Verdejo wijn, het heeft een grote aromatische intensiteit, met tropische vruchten, een hint van venkel en vers gras. In het mond, zowel stroperig, glad en verfrissend, met een enigszins bittere einde, dat typisch is voor deze variëteit, waardoor het lang en aangenaam om te drinken is. Kortom, het is een frisse en evenwichtige wijn.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Vis, zeevruchten, ham, pasta, kip en koude gerechten.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 12,6% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 8/10º
Marqués de Riscal Sauvignon

VARIETEIT

100% Sauvignon

PRODUCTIE

Deze franse variëteit Sauvignon Blanc, waarmee Marqués de Riscal deze variëteit van witte wijn maakt, is afkomstig uit de regio “La Loire”. Het werd door Marqués de Riscal in 1974 geïntroduceerd in Rueda, en vandaag heeft de wijnmakerij 70 hectare van zijn eigen wijn.
Vandaag is het een van de variëteiten de Commissie van benaming van Rueda erkent, dankzij zijn aanpassingvermogen aan zijn omgeving en zijn capaciteit van en wijn van grote aromatische intensiteit te produceren, van goed zuur evenwicht en een vleugje minerale nuances.
De Sauvignon Marqués de Riscal wordt vervaardigd met behulp van hetzelfde proces als die van de Rueda Verdejo. Na een rijping periode wordt het moer eerst verfijnd. De trage gisting vindt plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 13ºC et 15ºC, om de eerste aroma’s te beschermen en te behouden, die een bepaalde eigenschap van deze variëteit zijn. Na de rijping gedaan is, wordt de wijn achtergelaten op de moer, om het volume mondgevoel te verhogen en de capaciteit van te ouden ook te verhogen.

DEGUSTATIE

Lichtgele kleur met groen reflecties. Een zeer complexe neus met vers gras noten op een minerale basis die het haar persoonlijkheid geeft, met een overvloed aan fruit zoals citrus, ananas of meloen. Het laat een frisse en aromatische smaak met een persistente en proper einde.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Zeevruchten en pasta. Ideaal als aperitief.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 12,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 8/10º