• 1
Marques de Riscal Reserva

VARIETEIT

Tempranillo 90%
Graciano 7%
Mazuelo 3%

PRODUCTIE

De Marqués de Riscal Reserva wijnen worden gemaakt van druiven van de Tempranillo wijngaarden, geplant voor de jaren ‘70, in de beste klei- en kalksteenbodems van de Rioja Alavesa. Deze variëteit is resistent tegen eik en rijpt goed in de fles dankzij een goede balans tussen zuren en fijne tanninen.
De variëteiten Graciano en Mazuelo, waarvan de aanwezigheid in het mengsel niet meer dan 10 % is, bieden helderheid en levendige kleuren.
De fermentatie vindt plaats bij een temperatuur van 26 ° C en de maturatie duurt nooit meer dan 12 dagen.
De Riscal Reserva heeft ongeveer twee jaren in Amerikaanse eiken vaten gerijpt, om een wijn te produceren die bij de klassieke stijl van Rioja past : fris, fijn, elegant, en zeer geschikt voor opslag in een kelder voor meerdere jaren.
Vooraleer deze wijn wordt aangeboden, blijft hij minimum één jaar in de fles om te ronden, voldoende tijd om te tonen hoewel de tempranillo complexiteit kan bereiken.

DEGUSTATIE

Kersenrode kleur met goede jurk. Kruidig, balsamico aroma van grote complexiteit, met tonen van donkere bessen en muren, en licht geroosterde nuances. Vol lekker in de mond met een goede structuur, afgeronde en elegante tanninen met een slepende en frisse finale en een lichte herinnering van fijne eik.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Ham, zachte kazen, niet te pittige stoofschotels, bonen en peulvruchten, gevogelte, rood vlees, grills en gebraad.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,2 % ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 16/18º
Tijd in Vat 25 maanden