• 1

Petit Pissarres

Petit Pissares Costers del Priorat

VARIETEITEN

60% Garnacha Tinta en 40% Samsó (Carignan or Mazuelo)

PRODUCTIE

De wijn wordt gefermenteerd in roestvrijstalen vaten van 5.000 liters. De verschillende rassen worde apart gevinifieerd bij het snijden om het maximale potentieel expressie van elke druif te verkrijgen. De wijn rijpt voor 6 maanden in Franse eiken vaten van 225 tot 50 liters. Een deel van de vaten is nieuw en een andere is twee jaar oud.

DEGUSTATIE

Intens rood met paarse tinten, het heeft een zeer frisse geur, vol met bloemen en fruitige sensaties die op het paleis zich bevestigen.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Het is vrolijk en levendig met aroma’s van citrus en zomer steenfruit zoals perziken en abrikozen. Het lijkt zo levendig en aangenaam op het einde dat men wil ervan meer te drinken. Aantrekkelijk en veelzijdig, het is perfect op elk moment. Het is het eens heel goed met gerookte vlees of zout en kaas ook met pasta met tomatensaus of gegrild vlees, worsten, lamsvlees, hamburgers, bloedworst, met uw favoriete pizza, het is een echte vondst en een grote en eenvoudig plezier gewoon met geroosterde olijfolie.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 14/16º
TIJD IN VAT 6 maanden

Blanc de Pissarres

Blanc de Costers del Priorat

VARIETEITEN

60% Wit Garnacha
30% Macabeo
10% Pedro Ximenez

PRODUCTIE

De druiven zijn geselecteerd, gestalkt en geweekt gedurende 3 dagen. Dan wordt de most gedrukt met de overgebleven stengels. De gisting begint spontaan, gedeeltelijk in stalen vaten, gedeeltelijk in Frans eiken vaten met een inhoud van 225 liter.

DEGUSTATIE

De neus toont de sterke persoonlijkheid van de Witte Priorat Grenache met zijn karakteristieke noten van witte bloemen, gras en fruit huid. De smaak is romig met citroen en rokerige smaak. Het einde is zeer persistent en biedt een frisse en verrassende twist. Het is de warme en charmante indruk van de verscheidenheid van de Pedro Ximenez variëteit, een interessante balans met een echte koele mineraliteit.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Het is perfect om tussen maaltijden te drinken, als aperitief of bij visgerechten. Het biedt vele mogelijkheden met andere minst verdacht recepten zoals seizoensgebonden suggesties, de lente paddestoelen, jonge erwten, winter Xato Nadas (een Catalaanse salade met scarole, kabeljauw en zwarte olijven), of vette sardines van Oktober.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13% ALCOHOOL
SERVEERTEMPERATUUR 11/12º

Clos Cypres

Clos Cypres Costers del Priorat

VARIETEITEN

100% Samsó (Carignan en Mazuelo)

PRODUCTIE

De vinificatie vindt plaats in vaten van 500 liters waar de malolactische gisting spontaan gebeurt. De wijn rijpt in dezelfde vaten gedurende 12 maanden. Het is een wijn van Zuid Priorat die de ernst, de diepte en raadselachtige karakter van oude wijngaarden toont met een warme ader, aroma’s van bramen en met typische balsamico noten van kreupelhout.

DEGUSTATIE

Het paleis is opmerkelijk fris en rijp tegelijk. Het heeft een natuurlijke elegantie als de visie van een landschap waar het verstrijken van de eeuwen alles heeft geharmoniseerd. Het is zoals een uitnodiging van de natuur. Het is de ideale wijn voor zowel zijn kracht en subtiliteit.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Een winnende recept met kastanjes, wilde zwijnen stoofpot, duif, olie visstoofpot, die gerechten die lange uren koken vereisen en met liefde gekookt zijn. Het is perfect met intense gerechten, spaanse sauce gebaseerd, zwarte truffel geurig, en met donkere chocolade gekookt. Nou eindelijk hebben we een wijn gemaakt voor meditatie, gesprek en aangename en rustige momenten.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 14/16º
TIJD IN VAT 12 maanden

Clos Alzina

Clos Alzina Costers del Priorat

VARIETEITEN

100% Samsó (Carignan of Mazuelo)

PRODUCTIE

De gisting vindt plaats in vaten van 500 liter, waarin de malolactische gisting dan spontaan gebeurt. De wijn maturatie gebeurdt in dezelfde vaten gedurenden 12 maanden.

DEGUSTATIE

Clos Alzina is een spiegeling van zijn oorspronkelijke omgeving, de magische landschap van de zuidelijke heuvels en ravijnen rond het voormalige landgoed van Mas Alsera in Torroja del Priorat. Te vinden zijn dus complexe, diepe en evenwichtige aroma’s, een mix van mediterrane intense plantaardige ecosysteem met een duidelijke fruitige oude wijnen. De smaak is krachtig, rijk en ook verfijnde, met een goed geïntegreerde zuurgraad, rijk aan minerale versheid.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Clos Alzina jast en bouwt complexe en krachtige aroma's van spel recepten: wilde zwijnen, herten, hazen. Het past heel goed bij recepten met truffels en saus gerechten met een sterke smaak van pure chocolade. Dit is een wijn voor rustige momenten om te denken tijdens een lang gesprek na het eten. Aanbevolen wordt decanteren en dienen bij een temperatuur van 16 graden.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 14/16º
TIJD IN VAT 12 maanden

Vanden Bussche & Zoon

Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : 02 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : 0475 73 90 46
02 428 32 20 Bel onze kantoren
0475 73 90 46 Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Vinos Granada on Facebook

Connexion