• 1
Pissares Priorat

VARIETEITEN

60% Garnacha Tinta en 40% Samsó (Carignan of Mazuelo)

PRODUCTIE

De wijn wordt gemaakt in roestvrij stalen tanks van 3.000 tot 5.000 liter en een kleine deel in beton vaten. De variëteiten worden apart gevinifieerd om de maximale duur van elke druif te verkrijgen. Het rust vervolgens gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten van 225 tot 500 liter waarvan een deel nieuw is en de andere twee jaar oud is. De malolactische gisting gebeurt spontaan in de vaten.

DEGUSTATIE

Een wereld van kleuren en sensaties die te vinden zijn tijdens het lopen op alle wegen in Priorat zijn in deze wijn geconcentreerd. Pissarres is echt de spiegel van onze regio. Een donker rood, diep, met de energie en wijsheid van de geselecteerde ‘Costers’. De smaak is complex met rijpe fruiten, herinneringen aan middellandse zee hout en een lichte en frisse nota’s, zeer karakteristieke van de minerale leisteen bodem van llicorella.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Gegrild vlees, lam, iberisch varkensvlees, rundvlees, zijn in perfecte harmonie met deze wijn. Maar er zijn andere keuze minst verdacht zoals de iets vette gerechten of crème, zoals champignons, cannellonis, stoofschotels met tonijn of een klassieke risotto.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 14/16º
TIJD IN VAT 12 maanden