• 1
Anayon Cariñena
Anayón Cariñena

VARIETEIT

Cariñena 100%

PRODUCTIE

In onze selectie hebben we verrassend variëteiten van cariñena, door hun onvergelijkbaar omstandigheden, zeer evenwichtige planten, van lage productieniveau, maar zeer geconcentreerd. De wijngaarden werden nauwlettend gevold en oogst vond plaats toen de smaak van de druiven perfect was.  
De fermentatie vindt plaats met een dagelijkse belasting en na de maceratie van de pulp voor meer dan 25 dagen, wordt het dan overgebracht naar nieuwe vaten Frans en Amerikaans), waar er meer dan 10 maanden blijft.

DEGUSTATIE

Het resultaat is een wijn van grote concentratie  en van grote persoonlijkheid. Het onderscheidt zich door zijn intense robijn roze kleur met paarse tinten, meest bij jonge wijnen gevonden. Het heeft een goede aromatische intensiteit, het mengen van minerale tonen van leisteen en grafiet, met rijp fruit en de bloemige noten van dit variëteit, en kruiden en geroosterd hout. Het is intens in de mond met zachte tannines en typische zuurgraad voor de variëteit, wardoor het erg fris maar hardnekkig maakt.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 15/17º
BELONINGEN

Decanter Wereld Wijn Awards. Reino Unido: 2005
97 Punten Guia Gourmet, Mejor Vino de Aragón y Cuadro de Honor.
Gouden Medaille van Mundus Vini, Zilveren Medaille op IWC et 91 punten Peñín.