• 1
Monasterio de las Viñas Reserva
Monasterion de las Viñas

VARIETEITEN

Garnacha 70% - Tempranillo 20% - Cariñena 10%
Garnacha, Tempranillo en Cariñena geoogd op het einde van de maand September in onze wijngaarden van 35 tot 45 jaar oud.

PRODUCTIE

100% van de druiven worden met de hand geoogst in de vroege  ochtend om fris in de kelder te komen. Het wordt dus koud geweekt voor de gisting van 96 uur bij 6ºC, ook wel bekend als de “koude eik”. De eerste fermentatie duurt 8 dagen in roestvrij stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 28 ºC. De fermentatie voltooid, blijft de wijn in “post-fermentatie maceratie” voor 15 tot 20 dagen om het maximale vermogen van de druiven te extracten.

We laten de Tempranillo en de Cariñena gedurende 12 maanden rijpen in Franse eiken vaten terwijl de Garnacha gedurende 12 maanden in Amerikaanse eiken  rijpt (225 L. vaten). Eindelijk kiezen we een mengsel van de beste vat en houden dan de wijn in de fles gedurende 24 additionele maanden.

DEGUSTATIE

Een specerijen, peper, minerale viooltjes, zwarte kersen en pruimen aroma’s worden gevolgd door een luxe en zeer aangenaam rijp rood dat er voldoende structuur heeft om te ontwikkelen gedurende 1-2 jaar.  Uitzonderlijke waarde te drinken in de komende 6-7 jaar.

THE WINE ADVOCATE ROBERT PARKER 90 PUNTEN (2006 vintage)