• 1

Bodegas Martín Códax

Martin Codax Cuatro Pasos Mencia

VARIETEIT

100% Mencía

PRODUCTIE

De ontdekking van vier beer voetafdrukken in een mooie wijngaard in de bovenste regio van de Bierzo inspireerde de naam van deze wijn.
Vier essentiële stappen zijn nodig om excellentie te bereiken : de selectie van het land, de zorg in de wijngaard, voldoende klimaat en de zorgvuldige vinificatie.
Vier plaatsen : Otero, Hornija, Corullón en Valtuille, met vier ander verhaal, dat het karakter va hun volk en hun wijngaarden definiëren.

Zo is dus Four Steps geboren, 100% Mencía druif ontwikkeld met druiven van wijngaarden van meer dan 80 jaar, van leisteen gebied gelegen op de top van de Bierzo regio.

Na zijn vinificatie, gebeurt zijn korte rijping in eiken vaten van de Four Steps : Amerikaanse, Allier, Limousine en Nevers…

DEGUSTATIE

Verschijning: Kersenrood met violette reflectie.
Neus: medium intensiteit. De gevarieerde aroma’s van rood fruit overheersen met een subtiel vleugje geroosterd hout.
In de mond: elegant en evenwichtig in de mond.
Finale: zeer fruitig druif.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Geroosterd vlees of sauzen, klein wild, carpaccio, barbecues, vleeswaren, paté en geitenkaas.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 14% ALCOHOL

SERVEERTEMPERATUUR 18º

TIJD IN VAT 2 maanden in Franse en Amerikaanse eiken.

BELONINGEN

Gouden Bacchus 2013
Gouden Medaille International Wine Challenge
Zilveren Medaille Baco Joven 2013
Martin Codax Burgans

BURGANS is de naam van de heuvel waarop het wijnhuis Bodegas Martin Códax staat. Op die locatie, kunt u van een van de meeste geweldige uitzicht van de Salnés Vallei genieten, die wordt omgeven door een bergketen die deze regio scheidt van de rest van de provincie. Open voor de Ría de Arousa, de zee in het interieur van het land brengt haar schatten : oesters, mosselen en allerlei soorten zeevruchten.

VARIETEIT

Albariño 100%

PRODUCTIE

BURGANS is een modern en stijlvol Albariño dat werd vervaardigt volgens en strikte proces (verticaal design van de wijngaarden, roestvrij stalen vaten, koude temperatuur controlesysteem)

DEGUSTATIE

VERSCHIJNING

Lichtgeel groenachtige kleur met gouden accenten.

NEUS

Een unieke fruit aroma, waardoor het een duidelijk geapprecieerd verscheidenheid, met nadruk op rijpe achterdocht, abrikoos en perzik smaken.

IN DE MOND

Het is rijk, zacht en goed in balans. De afdronk is zeer rond en droog in de mond met vruchtensap smaken, schoon zuurgraad en lengte, eind gedomineerd door mineralen.

CULINAIRE OVEREENKOMSTEN

Zeevruchten, gevogelte, rijst en zachte kazen.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 12,5% ALCOHOL
SERVEERTEMPERATUUR 10/12º