• 1

Bodegas Segura Viudas

Segura Viudas Reserva Brut

VARIETEITEN

Macabeo 50%.
Parellada 35%.
Xarel·lo 15%

PRODUCTIE

De drie belangrijkste kenmerken die de Segura Viudas Brut Reserva definiëren, zijn de fruitige frisheid en complexiteit. Het fruit en de versheid van de zorgvuldig verwerkt stengel.  Ze zijn met de hand geplukt en naar de wijnmakerij gebracht  in zelflozende plastic dozen van 25 Kg om schade te voorkomen, en om de oxidatie te vermijden, anders zou het frisheid verliezen.
Daarna is een specifieke techniek geoefend, die complex is en die de autotype van de gistcellen verplicht voor 3 maanden voor het bottelen, en een tweede autolyse gedurende 15 maanden in de fles.

WIJNMAKERS NOTA

Het belangrijkste kenmerk van de Brut Reserva Segura Viudas is zijn elegante en hardnekkig schuim. Aroma’s van wit fruit, citrus en tropisch fruit en licht bloemige noten. Het is exquise in de mond, complex en vol smaak, met een goede zuurgraad en noten van limoen en ananas. Het is lang en droog in de finale.

Een ideale Cava om een maaltijd te beginnen of om zeevruchten te begeleiden, (kokkels, alikruiken, ansjovis), pasta of noedels met zeevruchten met arbequina extra vergine olijfolie, of zelf met een warme salade met kwartel. Het is heel comfortabel met een zachte kaas zoals brie, dankzij zijn lichte suiker dosering van 9 gram.

 

BEVAT 11,5% ALCOHOL
Rijping in moer : Minimum 15 maanden
BELONINGEN

90 Punten Wine & Spirits Magazine, August 2009, USA.
Gouden Medaille Ottawa Wine & Food Show 2008, Ottawa, Canada.
Gouden Zarcillo Premios Zarcillo 2003, Valladolid, España.