• 1

Segura Viudas Brut Reserva

Segura Viudas Reserva Brut

VARIETEITEN

Macabeo 50%.
Parellada 35%.
Xarel·lo 15%

PRODUCTIE

De drie belangrijkste kenmerken die de Segura Viudas Brut Reserva definiëren, zijn de fruitige frisheid en complexiteit. Het fruit en de versheid van de zorgvuldig verwerkt stengel.  Ze zijn met de hand geplukt en naar de wijnmakerij gebracht  in zelflozende plastic dozen van 25 Kg om schade te voorkomen, en om de oxidatie te vermijden, anders zou het frisheid verliezen.
Daarna is een specifieke techniek geoefend, die complex is en die de autotype van de gistcellen verplicht voor 3 maanden voor het bottelen, en een tweede autolyse gedurende 15 maanden in de fles.

WIJNMAKERS NOTA

Het belangrijkste kenmerk van de Brut Reserva Segura Viudas is zijn elegante en hardnekkig schuim. Aroma’s van wit fruit, citrus en tropisch fruit en licht bloemige noten. Het is exquise in de mond, complex en vol smaak, met een goede zuurgraad en noten van limoen en ananas. Het is lang en droog in de finale.

Een ideale Cava om een maaltijd te beginnen of om zeevruchten te begeleiden, (kokkels, alikruiken, ansjovis), pasta of noedels met zeevruchten met arbequina extra vergine olijfolie, of zelf met een warme salade met kwartel. Het is heel comfortabel met een zachte kaas zoals brie, dankzij zijn lichte suiker dosering van 9 gram.

 

BEVAT 11,5% ALCOHOL
Rijping in moer : Minimum 15 maanden
BELONINGEN

90 Punten Wine & Spirits Magazine, August 2009, USA.
Gouden Medaille Ottawa Wine & Food Show 2008, Ottawa, Canada.
Gouden Zarcillo Premios Zarcillo 2003, Valladolid, España.

 

Segura Viudas Lavit Nature Brut

Segura Viudas Reserva Brut

VARIETEITEN

Macabeo 60%.
Parellada 40%.

PRODUCTIE

- De Macabeo komt uit de regio “Viña de los Plátanos”, gelegen aan de rand van de Vilafranca del Penedès. De wijngaarden zijn 36 jaar oud en de bodem is klei met krijt. Het landgoed ligt op 330 meter boven het niveau van de zee. Begin september worden de druiven meestal geplukt. De Macabeo bijdraagt tot de zuurgraad, de frisheid en met volle smaak, die nodig zijn om een goede ontwikkeling in de fles.

- De Parellada komt uit de beste regio om deze delicate verscheidenheid te verhogen. Á Pla de Manlleu, bijna op 600 meter boven de zee bevindt zich een regio, “Sant Marc”, waar, midden oktober neemt de oogst plaats van de Parellada, de meest elegante wijn van de regio.
Dit zijn oude wijngaarden van 30 en 35 jaar oud, met zeer lage opbrengst, op klei-kalksteen bodems, rijk aan mineralen, goed gedraineerde met een steenachtige ondergrond. De Parellada brengt lichtheid aan jet mengel en de specifieke finesse van de Lavit Brut Nature.

 

WIJNMAKERS NOTA

De Lavit Brut Nature is van licht gouden kleur met fijne schuim et dynamisch. Het boeket is van appel aroma’s gemaakt, van citrus en hinten van kruiden. Het is eerst droog en fris in de mond, met een mooi harmonieuze zuurgraad. Daarna is het zacht en roomachtig met late subtiele aroma’s van gedroogd fruit met een hint van boter, het resultaat van de 18 maanden rijping. Deze Brut Nature wekt zeker het gehemelte.

BEVAT 12% ALCOHOL
Rijping in moer : Minimum 18 maanden

Segura Viudas Torre Galimany Gran Reserva

Segura Viudas Torre Galimany Gran Reserva

VARIETEIT

Xarel·lo

PRODUCTIE

Het mengsel voor deze Cava is gedomineerd door de Xarel.lo variëteit, geselecteerd uit wijngaarden van 30 en 70 jaar oud, met inbegrip van een specifieke wijngaard, “The Horn Vineyard”, die meer dan 70 jaar oud is, en is gelegen in Sant Joan Samora. Twee hectares worden geplant in een klei en kalksteenbodem die goed afgevoerd wordt, waardoor het stimuleren van een diep wortelstelsel gebeurt.  Het ligt op 280 meter boven de zeespiegel, kenmerken die bijna niet meer bestaan maar wel in een paar wijngaarden in deze regio, en die een fruit van hoge kwaliteit produceren jaar na jaar. Alle druiven worden met de hand geplukt en naar de wijnmakerij gebracht in plastic zelflozende dozen van 25 kg om de oxidatie en splitten van de druiven te voorkomen, om het verloren van frisheid te vermijden.

WIJNMAKERS NOTA

Een heldere bleke strogele kleur. Fijne en overvloedige bubbels die langzaam naar de oppervlakte van het glas stijgen, en een dunne centrale ring. De elegante aroma’s die van de vergisting van de Xarel·lo – gedroogd fruit, kokos, hinten van toastend brood. Complexe fruit aroma’s van kweepeer en meloen die balanceren de smaken van hout.
In de mond, het opent met een mooie zuurgraad, die wordt versterkt door de structuur van deze grote Cava. De scherpte bij het paleis gaat goed met kweepeer en perzik smaken, en het einde is elegant en fijn, met hinten toastend brood en gemoute gerst. Het is een Nature Brut, maar de sensatie in de mond is warm, lekker en aantrekkelijk.

BEVAT 12,5% ALCOHOL
Rijping in moer : Minimum 30 maanden. Cava Gran Reserva
BELONINGEN

90 punten : Guía Peñín de los vinos de España, 2012
9,57 punten : Guía de vinos de Cataluña, 2012
Gouden Medaille : Iberwine Madrid, España, 2012
Gouden Medaille : Wereld Wedstrijd van Brussel, België, 2012
Bronzel Medaille : Wine Challenge Japan, 2012
88 punten : The Wine Advocate, 2011

 

Vanden Bussche & Zoon

Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : 02 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : 0475 73 90 46
02 428 32 20 Bel onze kantoren
0475 73 90 46 Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Vinos Granada on Facebook

Connexion