• 1
Fernández de Piérola Cyatho

VARIETEIT

100% Verdejo

ONTWIKELING

De oogst gebeurt ‘s nachts en zo komen de druiven in kelder bij lage temperaturen. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tank bij lage temperatuur (16º-18ºC), om de extractie van de meeste verse smaken te krijgen, gedurende 19 dagen, tot al de suiker uitgewonnen is. Na de bezinksel een eerste keer uitgestroomd is (zware druivendraf), zullen we de wijn in contact met de fijne druivendraf houden, door ze 2 keer per week om al het vet dat het product het gewenste volume geeft te extraheren.

Zodra dit proces voltooid is, zullen we de wijn klaren en stabiliseren zo respectvol mogelijk om het daarna te bottelen altijd bij inerte atmosfeer.

DEGUSTATIE

KLEUR : Stro geel met groene reflecties, schoon en helder.
AROMA : Intense rassen aroma’s van wit fruit met zeer aangenaam kruiden noten (venkel, tijm, enz.), en minerale accenten.
IN DE MOND : Droog, lekker, met een perfecte balans tussen fruit en rassen bitter tintje, rondheid en vet door de drafwerk gemaakt. Hebzuchtig en lekker met een elegante en fijne afwerking, juist natuurlijke zuurgraad.

TECHNISCHE INFORMATIE

SERVEERTEMPERATUUR 8/10º
 
Fernández de Piérola Young

VARIETEITEN

100% Tempranillo

VINIFICATIE

Vergisting van ontstelde druiven in roestvrij stalen tanks uitgerust met koeling mouwen tot een temperatuur van ongeveer 26–28°C.

Vergisting tijd: 12 dagen.

PROEVEN

Kleur: Robijnrood rood met paarse tinten. Medium diepte. Schoon en helder. Glycerolzuur.
Aroma: Primaire aroma’s met tonen van wilde bessen - aardbeien en braambessen — en zouthout. Hints van mineralen.
Smaak: Een krachtige aanval ontwikkelt tot zijdeachtige sensaties met een goede balans tussen zuur en zout. Gladde, warme sensaties zonder scherpe randen of samen trekking.

TECHNISCHE INFORMATIE

SERVEERTEMPERATUUR 16/18º
 
Fernández de Piérola Crianza

VARIETEITEN

100% Tempranillo

PRODUCTIE

Wijngaarden zijn ouder dan 30 jaar oud en de opbrengsten is niet meer dan 5.500 kg/ha, handmatig geoogst. Vergisting van ontstelde druiven in roestvrij stalen tanks met koelmantels om een temperatuur onder 28 °C te behouden.

Contact met de huid maceratie gedurende 30 dagen, met overpompen twee maal per dag. Maceratie proces ten minstens 30 dagen om vet en volume te krijgen die de wijnen in evenwicht zullen brengen. Na een zuurgisting dat van de moer gemaakt is, zal de wijn 18 maanden in Amerikaanse vaten voor 70% en Franse vaten voor 30% blijven van één tot drie toepassingen.

PROEVEN

Kleur: Diepe, intense kersenrood kleur.
Aroma: Met een krachtige neus met intense tonen van rijpe wilde zwarte bessen en hints van cederhout en vanille; allemaal heel mooi gemengd.
Degustatie: indrukwekkende aanval in de mond. vlezig en uitzonderlijk goed uitgebalanceerd, met aantekeningen van gestoofde fruit over en achtergrond van geroosterd hout gepaard met soepele tannine. Aanhoudende achtersmaak duidelijke persoonlijkheid.

TECHNISCHE INFORMATIE

BEVAT 13% ALCOHOOL
SERVEERTEMPERATUUR 16/18º