Bodegas Ayuso

Villarrobledo, 1947: het geboorte van een familie traditie

Toen in 1947, Fermín Ayuso Roig besloot om zijn eigen wijnmakerij in Villarrobledo te richten, regio met ideale klimaat en grond, begint hij met een familie traditie van wijngaarden en wijn maken, en maakt van de Bodegas Ayuso een referentie van hoogste kwaliteit en degelijkheid van deze markt.

In 1961, begint de wijngaarden met zijn wijnflessen na opslag in een kelder in Bordeaux-type eiken vaten, die de eerste rijping installatie van de regio zal worden

Het Eerste Reserve van La Mancha

Met de oogst van 1965, werd het Estola merk gelanceerd, het vlaggenschip van de wijngaard en de eerste reserve van La Mancha, die binnenkort de aandacht zal trekken van gespecialiseerde critici en personaliteiten.

De vaten van die tijd getuigen van de bezoekers, in 1973, de Pauselijke Nuncio, en het merk werd in de roman "La Rosa de Alejandría" van Vázquez Montalbán genoemd.

Sindsdien heeft een voortdurende technische verbetering en ontwikkeling van faciliteiten geleden in een bedrijf dat, zonder de vakbond of de familietraditie te verlaten, geniet van een reputatie en heeft een positie van leider op de nationale en internationale markt.

La Mancha